Az alábbi bejegyzés bemutatja, hogyan telepíthetjük a Citrix klienst Ubuntu 13.10-re, és variánsaira.

Az internetről letölthető debian alapú, 64bites verzió csomagjában érvénytelen nevű függőségre való hivatkozás található, ezért nem lehetett telepíteni. lib32asound2  függőségi hibával megáll a telepítő. A debian függőségkezelő control file-ban módosítottam a csomagnevet, mert egyes  disztribúciókban már libasound2 néven érhető el ezen függőség, majd szabványosan újracsomagoltam deb file-ba. Ezt csatolom, itt már nincs telepítési probléma. Ezen hiba csak az ubuntu 13.10 (vagy újabb)  és az erre épülő egyéb disztrókat érinti.

A módosított telepítő csomag innen tölthető le.

Letöltés után terminálban navigáljuk abba a könyvtárba, ahol a letöltött deb kiterjesztésű file található, majd adjuk ki a következő parancsokat: sudo apt-get install libmotif4 sudo dpkg -i icaclient_12.1.1_amd64.deb sudo apt-get -f install

Ezzel elvileg kész is vagyunk a telepítéssel, viszont egy érdekes hiba még jelen van, ha magyar ékezeteket is szeretnénk használni. Az ékezetes magánhangzók nagyon gyakran rosszul jelennek meg.

Ezt a következőképp javíthatjuk:

Nyissuk meg a home folderbe található .ICAClient könyvtárban található wfclient.ini állományt, és a [WFClient] session alá adjuk hozzá a következő két sort:

UseIconWindow=True KeyboardLayout = Hungarian Mentsük el, és ezután már megfelelően fog működni. citrix_linux UPDATE: openSUSE 13.1-en az aktuális citrix verzió nem indul, ha debugoljuk az alkalmazás hívást, akkor invalid pointer hibát generál. Részletes hibakód itt: http://pastebin.com/WvB9KaNF Workaround: Nyissunk egy terminált, majd: sudo nano /opt/Citrix/ICAClient/wfica.sh adjuk hozzá a következő sort: export MALLOC_CHECK_=1 Azaz helyesen így néz ki a file tartalma: #!/bin/sh export MALLOC_CHECK_=1 ICAROOT=/opt/Citrix/ICAClient export ICAROOT $ICAROOT/wfica -file $1 Így nem veszi figyelembe a hibát.   UPDATE2: openSUSE 13.2 függőségek: libpng12-0 libxrender1-32bit libxinerama1-32bit libgthread-2_0-0-32bit libgtk-2_0-0-32bit Mesa-libGL1-32bit

Látogatók

Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Mai napon: 301

Összes látogató: 282856